Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lekari (ne) rade 14. januara?

    Neke zdravstvene ustanove u Beogradu će raditi redovno u ponedeljak, a neke će dežurati. Dr Vera Dražić, gradski sekretar za zdravstvo, kaže da je Ministarstvo zdravlja dalo dozvolu kliničkim centrima da uvedu sistem dežurstava, a da će direktori domovi zdravlja sami odlučiti da li će ustanova raditi ili ne.

    Većina domova zdravlja će raditi redovno, od sedam do 20 časova, iako će neki i dežurati. Direktorka DZ „Stari grad“ dr Gordana Dragašević kaže da je bilo mnogo polemika i među kolegama direktorima i među zaposlenima, ali da je odlučeno da se u ponedeljak, ipak, ne praznuje. U ovoj zdravstvenoj ustanovi će sve službe raditi redovno kao i u DZ „Vračar“, „Savski venac“ i „Zvezdara“.

    Dežurne ekipe organizovali su u domovima zdravlja na Čukarici i u Lazarevcu. Na Čukarici će svi lekari koji rade u specijalističkim službama biti slobodni, dok će Opšta praksa i Odeljenje pedijatrije raditi normalno od sedam do 20 časova.

    VMA je saopštila da će, u skladu sa preporukom Vlade Srbije, 14. januar biti neradni dan. Pacijenti kojima je zakazan redovni prijem 14. januara mogu da se jave u Centar hitne pomoći VMA, a oni kojima je za ponedeljak bio zakazan pregled u Specijalističkoj poliklinici, mogu telefonom da odaberu neki drugi termin.

    U Apotekarskoj ustanovi „Beograd“ kažu da će svi njihovi objekti raditi uobičajeno. I privatne apoteke će imati isto radno vreme kao i svakog drugog radnog dana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE