Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez provizije za prodaju besplatnih akcija

    Vlasnici besplatno dobijenih akcija još dve godine moći će bez dodatnog troška da ih prodaju na Beogradskoj berzi. Vlada Srbije uredbom je produžila rok koji je istekao poslednjeg dana 2012. godine, pa se na prvu prodaju ovih akcija neće plaćati nikakve naknade sve do 31. decembra 2014. godine.

    Ovo, praktično, znači da vlasnik besplatnih akcija, kada ih proda, neće morati da namiruje troškove brokera, berze, centralnog registra, niti da plaća bilo kakav fiksni trošak koji se, uobičajeno, naplaćuje.

    Pravo na besplatne akcije ima 4,82 miliona građana. Toliko ih je do sada dobilo akcije NIS, Aerodroma „Nikola Tesla“ i „Telekoma Srbija“. Akcije Naftne industrije trenutno na berzi vrede 736 dinara, a Aerodroma 448 dinara.

    Na vlasničke račune građana lane je „legla“ i 31 akcija „Telekoma Srbija“ ukupne vrednosti 70,37 evra. Kada će njima moći da se trguje na Beogradskoj berzi, još je nepoznanica, pošto preovladava procena da će većina vlasnika pohrliti na berzu da ih unovči što će, neminovno, oboriti i vrednost akcija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE