Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Neuspela prodaja Banat semena

    Prodaja Banat semena u Zrenjaninu, koja je zakazana za juče nije uspela. Ponuda je bila manja od zakonskih pedeset posto ispod vrednosti, a zainteresovan je bio samo jedan kupac.

    Imovina Banat semena procenjena je na nešto više od 530 miliona dinara, a jednini ponuđač za kupovinu stečajnog dužnika kao pravnog lica bio je DOO Agrijum iz Sremske Mitrovice, koji je ponudio 155 miliona dinara.

    „Odbor poverilaca će zakazati sednicu na kojoj će odlučiti o ovoj ponudi, u skladu sa Zakonom o stečaju i Nacionalnim standardom za upravljanje stečajnom masom. Ukoliko je ponuda, kao u ovom slučaju, ispod 50% procenjene vrednosti, tada odluku donosi Odbor poverilaca“, rekao je za RTV Dragan Božić, stečajni upravnik.

    Odbor poverilaca odlučiće naredne nedelje. Ukoliko ponuda bude odbijena, depozit će biti vraćena za mesec i po dana prodaja će biti ponovljena. Za kupovinu suvlasničkog udela Banat semena na silosu u Botošu, koji je zasebno prodavan, takođe je jedan zainteresovan kupac.

    „Ponuda je iznosila 11. 050. 000 dinara, s obzirom da je procenjena vrednost suvlasničkog udela na celini broj dva 15 miliona znači da je ponuda iznad 50% od procenjene vrednosti i stečajni upravnik je ovu ponudu prihvatio zajedno sa članovima komisije“, istakao je Dragan Božić, stečajni upravnik.

    Stečaj u Banat semenu otvoren je 24. novembra 2011, u Privrednom sudu u Zrenjaninu, na zahtev Razvojne banke Vojvodine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE