Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ne zna se gde će biti iseljen Zavod za plućne bolesti

    Još nije pronađena nova lokacija za Gradski zavod za pućne bolesti i tuberkulozu iako je prošlo mesec dana od njegovog zatvaranja zbog opasnosti od urušavanja zgrade Zavoda.

    Direktorka te ustanove dr Dragana Mandić rekla je da je CIP radio dodatnu procenu u nadi da će bar deo zgrade moći da se koristi, ali su zaključili da je cela zgrada nebezbedna i da su potrebna ogromna ulaganja da se jedan deo osposobi.

    „Bez obzira što je objekat zatvoren po jedna ekipa stalno dežura na vratima i upućujemo pacijente u naš objekat u Zemunu. Međutim, tamo je prostor mali pa su gužve velike“, navela je Mandić.

    Ona je dodala da su od Grada Beograda dobili uveravanje da će problem uskoro biti rešen i da će biti pronađena nova lokacija.

    Zamenik gradskog sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefovski rekao je da će ovaj problem u narednih nekoliko dana biti rešen i dodao da ne želi da licitira mogućim lokacija.

    Kao jedna od lokacija na koju bi mogao da bude iseljen Zavod pominjana je zgrada „Trudbenika“ na Zvezdari, koji je u stečaju, ali se od nje odustalo jer se ne zna do kada bi u njoj mogli da ostanu zbog moguće prodaje.

    Zgrada Gradskog zavoda za plučne bolesti i tuberkulozu u Preševskoj ulici 33 na Zvezdari zatvorena je po nalogu građevinske inspekcije 20. novembra zbog opasnosti od urušavanja.

    Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu osim centralnog objekta u Preševskoj 33 ima i ogranke u Zemunu (Cara Dušana 178) i Obrenovcu (Uzun Mirkova 10).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE