
Vrhunsko vino i sirevi u petak i subotu u „Hajatu“
Privredno-turistička manifestacija – Beogradski salon vina biće održan po deveti put u hotelu „Hajat“, 21. i 22. decembra, u organizaciji agencije „In vino.“
Ove godine će osnovnu karakteristiku manifestacije činiti „horizontalne“ i „vertikalne“ degustacije. Horizontalne su posvećene srpskim vinima i biće tematski podeljene na roze, tamjaniku i rizling, u okviru kojeg će posetioci moći da probaju 20 vina iz 15 vinarija.
U okviru vertikalnih degustacija, posetioci će moći da probaju određena vina „po dubini“, iz četiri do šest berbi, kao što su „vila gema“ vinarije „Marina Cvetić“, „tarpoš“ vinarije „Vrbica“, „Vukoje rezerve“ vinarije „Vukoje“ , „Teodor“ iz „Simičića“ i „santa lučija“ iz „Kozlovoća“. Sve degustacije biće praćene vrhunskim sirevima.
Drugi deo progama posvećen je vinima i vinarijama koje prvi put nastupaju u Srbiji, ili predstavljaju potpuno nova vina na našem tržištu, a u okviru njega biće organizovano devet degustacija.
Prateći progam će biti tradicionano posvećen slaganju vina i hrane „Pronađite svoj ukus“. On će se sastojati iz nekoliko tematskih celina -„Sir sa pratnjom“, „Vino na posnoj trpezi“, „Ručak sa vinarima“ i „Vinski restorani“.
Svi posetioci Salona dobiće specijalno izdanje časopisa „Put vina“, koji će biti posvećen sirevima, kao glavnim pratiocima vina. Tu će se naći i veliki broj zanimljivih recepata sa sirom, originalnih predloga za serviranje, kao i konkretne preporuke za slaganje sira i vina.