Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Premijera ‘Hobita’: Ovaj film nije za slabiće

    Prebrza promena scena i suviše realni efekti kod mnogih su posetilaca bioskopa koji su došli da vide dugoočekivani hit Pitera Džeksona „Hobit: Neočekivano putovanje“ izazvali migrene, vrtoglavicu i osećaj mučnine.

    I to ne bi trebalo da čudi – Džekson je u stvaranju novog hita posegao za inovativnim rešenjima. Snimao je u tehnici 48 sličica u sekundi što je dvostruko brže od uobičajenih 24, pa u 3D tehnologiji kod gledalaca stvara utisak sinhronizovane pokretljivosti likova.

    „Moje oči to ne mogu da podnesu. Dobio sam migrenu“, požalio se jedan posetilac koji je na premijeru na Novom Zelandu došao iz Australije. Kaže da su mu specijalni efekti smetali.

    Iako je većina obožavalaca Hobita saglasna da je film zanimljiv i impresivan, mnogo je onih koji su o onom što se dešavalo u njihovom organizmu tokom gledanja filma, progovorili na Twitteru.

    „Ovo nije za slabiće. Zbog ovakvih prizora će vam ispasti oči“, naveo je jedan gledalac, dok je drugi kazao da su kadrovi „‘suviše intenzivan doživljaj koji mora izazvati mučninu“.

    Premijeri filma u Velingtonu na Novom Zelandu prisustvovalo je više od 100.000 ljudi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE