Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putujete avoinom? Evo kako da sačuvate prtljag

    Ništa ne može da pokvari planove i upropasti odmor kao izgubljen prtljag. Evo nekih saveta kojima ćete sebe spasiti beskrajne potrage za vašim dragocenostima.

    Nabavite novu etiketu sa podacima

    Brojne kompanije sada nude pločice sa podacima koje poseduju mikročipove koji u svakom trenutku odaju položaj vašeg prtljaga. Najveći broj kofera izgubi se kada se papirna cedulja tokom transporta otkine ili pocepa.

    Prijavite se ranije

    Putnici koji sve obavljaju u poslednjem minutu su i oni kojima najčešće nestane prtljag. Osobama na aerodromu potrebno je vreme da procesuiraju sav prtljag i prebace ga u avion. Brojni stručnjaci tvrde da je poslednji trenutak za sigurno ostavljanje torbi 30 minuta pre poletanja.

    Ostavite podatke i plan puta u koferu

    Ukoliko se kofer izgubi, podaci koji su ostavljeni u njemu mogu pomoći radnicima da brže otkriju gde kofer treba da ide, pogotovo ako je etiketa sa podacima pocepana.

    Umesto čekiranja, šaljite vaše stvari odvojeno

    Iako se ovo čini kao pomalo čudna ideja, nije. Ukoliko šaljete prtljag odvojeno kao paket smanjujete šanse da će se izgubiti i izbegavate plaćanje nadoknada za težinu. Pojedine aviokompanije manje naplaćuju, poput Američke pošte, slanje prtljaga kao paketa nego što bi to bio slučaj da prijavljujete prtljag kod avio-kompanije. Ovako možete da koordinirate vaš dolazak u hotel i trenutak kada će vaš prtljag dospeti poštom, recimo.

    Slikajte

    Ukoliko vam kofer nestane a vi pokušavate da ga povratite, par fotografija vam može pomoći u tome. Slike možete pokazati nadležnim ljudima kako bi vaš prtljag lakše identifikovali.

    Izdvojite kofer iz mase

    Vrlo lako se može desiti da neko pomeša vaš kofer sa njegovim. Ukoliko ukrasite kofer nekom nalepnicom ili sjajnom trakom smanjićete rizik da u hotelu završite sa tuđim stvarima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE