Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Comico Oil“ tvrdi da Smederevo ne želi rafineriju

    Grad Smederevo ne želi da postigne sudsko poravnanje sa naftnom kompanijom „Comico Oil“, koje bi omogućio izgradnju rafinerije u tom gradu, ocenio je u četvrtak Radomir Radivojević, zamenik generalnog direktora kompanije „Comico Oil“.

    Radivojević je ranije rekao agenciji „Beta“ da je kompanija pozvala rukovodstvo Smedereva na dogovor o vansudskom poravnanju, o zakupu zemljišta, kako bi počeli sa gradnjom rafinerije. Za danas je u Privrednom sudu u Požarevcu zakazan ponovni pokušaj poravnanja, ali do sastanka predstavnika Smedereva i te kompanije nije došlo.

    – Predstavnici gradske vlasti su, telefonskim pozivom, upoznali „Comico Oil“ sa činjenicom da su na koaliciji vladajućih stranaka pokušali da postignu saglasnost o tekstu poravnanja, ali da zbog protivljenja jedne koalicione stranke do dogovora nije došlo – izjavio je Radivojević.

    Danas će advokati američko-holandske kompanije pokušati da se dogovore sa predstavnicima Smedereva o odocnelom plaćanju zakupnine od 652 miliona dinara, za 113 ha na 99 godina, ili o raskidu ugovora na čije se potpisivanje čekalo više od tri godine.

    Prema sporazumu, u gradski budžet Smedereva trebalo bi da bude uplaćeno i oko 4,5 mil EUR za uređenje infrastrukture za rafineriju. „Comico Oil“ je ranije najavio da će rafineriju za preradu nafte, koja bi bila vredna 250 mil USD, izgraditi za tri godine, te zaposliti oko 700 radnika. Pošto kompanija nije do 26. juna 2012. uplatila 652 miliona dinara za zakup u industrijskoj zoni Smedereva, javno pravobranilaštvo je najpre poslalo opomenu koja je zakupcu dala još osam dana, a 10. jula podnelo tužbu Privrednom sudu Požarevac o raskidu ugovora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE