Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predavanje Karima Rašida o „Dizajnu novog globalizma“

    Svetski poznati dizajner Karim Rašid održaće danas u Beogradu, u organizaciji Enterijer magazina, predavanje u Domu sindikata na temu „Dizajn novog globalizma“.

    Beogradska publika imaće priliku da uživo čuje mišljenje i upozna se sa stavovima dizajnera koji je čest gost predavač na univerzitetima i svetskim konferencijama, saopštili su organizatori.

    Uvodničari će biti poznata beogradska dizajnerka nakita i kostimograf Jasmina Sanader, koja će na kreativan i originalan način prikazati značaj nakita i mode u savremenom dobu, dizajnerski tim „Creative Space Serbia“, učesnici svetske smotre dizajna odrzane krajem aprila u Milanu i predstavnici SIEPA (Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije).

    U intervjuu Tanjugu Karim Rašid, koji je već dolazio i radio u Beogradu, rekao je da ga tom gradu i Srbiji privlači „energija i strast i želja za promenom, kao i dobro obrazovani, intelektualni ljudi koji zaista žele da prigrle svet, učestvuju u svetskim dešavanjima i pomere stvari napred“.

    Za autora više od 3.000 dizajniranih proizvoda i dobitnika mnogih nagrada, dizajn je iskustvo, ne samo vizuelno već i taktilno i emotivno i sveobuhvatno.

    „Ljudska bića dnevno dodirnu oko 600 predmeta, a potencijali tih predmeta da profitiraju od svakodnevnog ljudskog iskustva je ogroman. Pokušavam da svemu što dizajniram pristupim tako da bude pristupačno, senzualno, opušteno i što je najvažnije lepo“, rekao je Rašid i dodao da često sarađuje sa klijentom kako bi stvorili nešto što će se povezati sa korisnikom.

    „Ulepšavanje sveta i stvaranje dobro dizajniranih, provokativnih, stimulišućih ali istovremeno smirujućih proizvoda je obaveza u svemu što radim. Bilo da je reč o flašici za parfem ili restoranu, želim da stvorim nove jezike, da govorim o našem tehnološkom svetu, da komuniciram sa vremenom u kome živimo. Ne interesuje me recikliranje istorije“, kazao je Rašid.

    Rašid smatra i da je dizajn „modus operandi pokretanja društva napred“.

    „Dizajn nije ponavljanje prošlosti. U budućnosti idealno bitisanje biće ono koje bez napora koristi tehnologiju, od građevine do ljudskih interakcija, stvaranja novih tradicija, oblikovanja novih iskustava“, kaže on.

    „Nadam se da je to ono na čemu srpski dizajneri rade – unapređuju i guraju Srbiju i ceo svet. Uz njih sam umom i dušom“, poručio je Rašid pred predavanje koje će održati danas u beogradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE