Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gas neće poskupeti za 30 odsto

    Gas u Srbiji, da bi cena bila realna, trebao bi da poskupi za 30 odsto, ali se to neće desiti i neprimereno je u ovom trenutku, izjavio je danas direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

    On je za Radio televiziju B92 kazao da će gas sigurno poskupeti, ali ne 30 odsto, već će to biti neko malo, primereno poskupljenje koje neće poremetiti tražnju za tim energentom, niti ugroziti budžet ljudi koji ga koristi.

    Bajatović je naglasio da se sa Rusima razgovara o isporukama gasa za narednu godinu i trenutna cena koja je u opticaju je 420 dolara za 1.000 kubnih metara, a „pregovaramo da ona bude i još niža“.

    On je dodao da se u Srbiji godinama gas prodaje ispod tržišne cene i da je odgovornost na Vladi Srbije što cena nije ekonomska, jer je ona donosila konačnu odluku o ceni tog energenta.

    „Ne možete da vodite socijalnu politiku i da budete efikasno javno preduzeće. Dugovi su veliki, ali se i nama dosta duguje i vlada je svesna toga“, kazao je Bajatović.

    On je dodao i da Srbijagas od kad je on direktor nije loše vođen, precizirajući da je napravljeno skladište gasa u Banatskom dvoru, da je prvi u Južnom toku, a spašena je i Staklara i Agroživ i u tim kompanijama se sada došlo do investicionog ciklusa i niko nije ostao bez posla.

    „Da nismo zadržali Azotaru, Petrohemiju i Staklaru mi bi izgubili gasno tržište“, naglasio je Bajatović, dodajući da je u ta preduzeća kao i u Agroživ, Srbijagas ulazio po nalogu Vlade Srbije.

    On je naglasio i da je njegova saradnja sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović odlična i da ona priča isto što i on ali se to drugačije interpretira.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE