Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložbom protiv raka pluća

    U tržnom centru Delta City od 12. do 19. novembra biće održana izložba fotografija u okviru kampanje “Moja pluća su dobro“, koja je posvećena širenju svesti i borbi protiv raka pluća. Posetioci će imati priliku da pogledaju više od 30 fotografija nastalih u toku kampanje, na gradskim trgovima pet najvećih gradova u Srbiji.

    Veliki ribon biserno bele boje, međunarodni simbol borbe protiv raka pluća, takođe je postavljen u holu šoping mola. Ideja je da se ovom zanimljivom izložbom obeleži novembar – mesec borbe protiv raka pluća.

    Na fotografijama su građani Beograda, Niša, Novog Sada, Kragujevca i Sombora, kao i javne ličnosti iz tih gradova, koji su tokom avgusta podržali kampanju „Moja pluća su dobro“. Snimak zdravih pluća koji na slikama nose građani i javne ličnosti, promoteri kampanje, jedan je od simbola borbe protiv najčešćeg i najsmrtonosnijeg malignog oboljenja u našoj zemlji.

    Pored izložbe fotografija i velikog simbola, u sklopu manifestacije posetiocima će biti deljene i edukativne brošure o raku pluća, sa osnovnim informacijama o bolesti i pušenju kao najvećem uzročniku raka pluća.

    Prema procenama Međunarodne agencije za istraživanje raka (Globocan) u Srbiji svake godine ima oko 6.400 novoobolelih od raka pluća. Od 1999. godine u našoj zemlji zabeležen je porast u oboljevanju od ove bolesti za više od 27 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE