Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sako se ovako nosi i tačka!

    Lepo je videti muškarca u odelu koje mu stoji kao saliveno. Još ako je od kvalitetnog materijala, što se vidi na kilometar, morate zadržati pogled bar na par sekundi. Ali, sve pada u vodu kada taj isti sa stilom i merom obučen muškarac ne zna kako da se „ophodi“ prema tom istom odelu. Konkretno, najviše problema pravi sako – otkopčati ili ne, skinuti ili ne.

    Koliko je odelo nepopravljivi deo klasičnog odevanja, toliko su i nepopravljiva pravila kojih se treba pridržavati.

    Sako nikada ne skidajte! Makar bilo 50°C. Kuvajte se u njemu ili za sledeću priliku pripremite jedan od tanjeg materijala. Nema ružnijeg prizora kada se ispod sakoa otkrije košulja mokra od znoja, a verovatno i izgužvana posle nekoliko sati nošenja.


    Kada god stojite, sako mora biti zakopčan. Ako je sa više dugmadi, dozvoljeno je da bude otkopačno samo donje. Što će reći, ako nosite sako sa jednim dugmetom, ništa od otkopčavanja.

    Ako sedite (recimo za večerom), sako mora biti otkopčan. Zakopčani sigurno nećete sedeti.

    Za večernje i plesne situacije ima pravila – plesanje uz sentiš podrazumeva svu dugmad zakopčanu (osim možda donjeg), a ako igrate uz hip-hop ili elektro možete se opustiti i osloboditi obe strane. U svakom slučaju i bez obzira na okolnosti, nema skidanja sakoa ako želite da ostanete profesionalni i „cool“ do kraja.
     
    M.P.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE