Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evrodiznilend zabeležio gubitak od 100 mil evra

  Najveći evropski zabavni park u Parizu Evrodiznilend zabeležio je gubitak od 100,2 miliona evra za poslovnu 2012. uprkos rekordnoj posećenosti na dvadestogodišnjicu njegovog postojanja.

  Deficit evropskog zabavnog parka u 2011. bio je 63,9 miliona. Evrodiznilned je u septembru sklopio ugovor o refinasiranju 1,3 milijardi na ukupano dugovanje od 1,7 milijardi evra sa svojom osnivačkom kućom američkim Volt Diznijem i dve svoje francuske filijale.

  Promet pariskog Diznilenda je u poslovnoj 2012. porastao za 2,3 odsto na 1,3 milijarde evra zahvaljujući rekordnom broju od 16 miliona posetilaca tematskih parkova, koji je veći za tri odsto u odnosu na 2011. i većoj potrošnji u njima za jedan odsto.

  „Poverenje koje imamo u naše kapacitete zasnovano je pre svega našim nedavnim uspesima koji nam daju podstrek za dalji razvoj i povećanje naših aktivnosti kako bi smo u buducnosti uspeli da ostvarimo dugoročnu rentabilnost kompanije“, izjavio je predsednik Evrodioznilenda Filip Gas.

  Vrednost obveznica kompanije na pariskoj berzi porasla je za 48,9 odsto od početka godina, pre svega zbog glasina o otkupu evropskog zabavnog parka od strane američkog Volta Diznija, prenela je agencija AFP.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE