Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mudrosti pronađene posle nesreće

  Nakon avionske nesreće u kojoj je Gordon Bin izgubio život 1958., pronađena je i njegova koverta sa nekakvih 9 pravila… Za neke je, zbog ove koverte, Gordon Bin veliki guru.

  Gordon Din je bio advokat, ugledan Amerikanac, državni čovek koji je jedno vreme bio na čelu Američke komisije za atomsku energiju i gotovo ceo svoj radni vek plovio je vodama biznisa pod ruku sa Rokfelerom, Kisindžerom i ostalim mozgovima tadašnjeg poslovnog sveta. Poginuo je u avionskoj nesreći 1958. Među ličnim stvarima nakon nesreće pronađen je koverat na kome su bile ispisane lekcije za poslovne ljude, a i sve ostale. Danas se ova mudrost Gordona Dina citira i kruži među biznismenima. Šta je bilo na koverti?

  – Nikada ne gubite entuzijazam

  – Nikada ne gubite snagu da se razljutite

  – Nikada ne osuđujte ljude. Nemojte ih „etiketirati“ prerano. Priđite im kao „dobrim“, a ne lošim. U najgorem slučaju neka budu „sivi“.

  – Ne dozvolite da vas bogatstvo impresionira, a siromaštvo deprimira.

  – Ako ne možete biti plemeniti kada vam je to teško, to nećete biti ni kada vam je lako .

  – Najbolji graditelj samopouzdanja je uraditi nešto…bilo šta… DOBRO.

  – Kada postignete samopouzdanje, težite poniznosti – niste vi toliko dobri.

  – Najbolji način da postanete korisni je da tražite i tražite najbolje što drugi mozgovi imaju da ponude. Koristite to da dopunite svoj i budite spremni da im dajete kredite kada im treba pomoć.

  – Najveće tragedije, i svetske i lične, proizilaze iz nerazumevanja. KOMUNICIRAJTE!

  Neki tvrde da su ovo životne mudrosti, ali da pre svega treba da ih sledi svako ko želi uspeh u poslu i u komunikaciji sa ljudima. Priznaćete da ih je napisao neko sa mnogo iskustva – životnog i poslovnog. Zbog ove koverte, Gordon Bin je za mnoge pravi guru i danas se njegove misli citiraju i preporučuju među poslovnim svetom sa velikim zadovoljstvom.
  M.P.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE