Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Entoni Bordejn, restorani

    5 saveta čuvenog Entonija Bordejna o obrocima van kuće

    Slavni kuvar i televizijski voditelj Entoni Bordejn na današnji dan pre šest godina je izvršio samoubistvo u Francuskoj gde je snimao novu emisiju televizijskog serijala o hrani. U njegovu čast prisećamo se kuvarovih pet saveta za ishranu van kuće. 

    Njujorčanin Entoni Burden nije bio poznat po skrivanju svog mišljenja i imao je ogroman uticaj na navike u ishrani mnogih ljudi širom sveta. Kroz svoju knjigu Kitchen Confidential, svoju putopisnu emisiju i bezbroj članaka, dao je iskrene savete o svim stvarima u kulinarstvu.

    Najbolji dan za restoran je utorak

    „Uopšteno govoreći, dobre stvari dolaze u utorak: morski plodovi su sveži, zalihe pripremljene hrane su nove, a kuvar je, verovatno, opušten posle slobodnog dana. (Većina kuvara ne radi ponedeljkom.) Kuvari više vole da kuvaju za mušterije koje im dolaze radnim danima, a ne za vikendaše, a vole da započnu novu nedelju svojim najkreativnijim jelima“, napisao je on u časopisu Njujorker.

    FILE – Anthony Bourdain attends the Turner Network 2016 Upfronts in New York on May 18, 2016. A documentary about Bourdain, „Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain,“ will have its world premiere at the Tribeca Film Festival on Friday, June 11, 2021. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)

    Naručivanje dobro pečenog bifteka je rizik

    Tvrdo parče bifteka iz kuhinje čuva se za one koji žele da im meso bude dobro pečeno, napisao je Borden.

    „Ljudi koji naručuju svoje meso dobro pečeno obavljaju dragocenu uslugu za nas koji vodimo računa o troškovima: oni plaćaju privilegiju da jedu naše smeće. U mnogim kuhinjama postoji praksa da se onima koji traže dobro pečen biftek „uvaljuje“ lošiji komad mesa, jer svakak neće preimetiti razliku.

    Izbegavajte restorane sa fotografijama u meniju

    Ovo je savet za turiste – kada ste u stranoj zemlji, mnogo toga možete da procenite po klijenteli i prezentaciji restorana, napisao je on za časopis Tajm.

    „Trebalo bi da idete na mesto gde ima samo lokalnog stanovništva. Nema fotografija hrane, meni nije na engleskom i tamo jedu ljudi koji izgledaju kao da tamo često idu.“ Isti savet je dao i o jelu u Njujorku – idite tamo gde su Njujorčani.

    Prljava kupatila su OK

    Ranije sam smatrao da je prljavo kupatilo znak da ne treba da jedete u tom restoranu. Naučio sam da je suprotno. Neka od najboljih iskustava sa hranom koje sam ikada imao su mesta koja zaista ne razmišljaju o tome i znaju da je njihova hrana dobra i to je dovoljno“, napisao je u Time.

    Hrana u avionu se ne može spasiti

    Burden je često govorio o svom gađenju prema hrani koju služe aviokompanije.

    „Hrana nikako ne može biti tako dobra. U najboljem slučaju može biti jestiva, ma koliko se trudili. U uslovima u kojima rade, ne mogu mnogo da urade.“

    Tu je i promenljivo nepce kao faktor, rekao je.

    „Svaka hrana ima potpuno drugačiji ukus nego na zemlji, tako da moraju da je prilagode“, rekao je za Travel and Leisure.

    Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Unsplash/Beta (Evan Agostini/Invision/AP, File)

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE