Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pad industrijske proizvodnje za 6,8%

    Industrijska proizvodnja u Srbiji u septembru je bila za 6,8 odsto manja nego u istom mesecu prošle godine, dok je u odnosu na prosek 2011. godine bila manja za 1,6 odsto, objavio je u sredu Republički zavod za statistiku (RZS).

    U periodu januar-septembar je ostvaren pad industrijske proizvodnje od 3,8 odsto u poredjenju sa istih devet meseci prošle godine.

    Na godišnjem nivou je u septembru, posmatrano po sektorima, u rudarstvu zabeležen pad od 11,4 odsto, u snabdevanju strujom, gasom, parom i klimatizaciji od 8,7 odsto, a u preradjivačkoj industriji od 5,9 odsto.

    Gledano po namenskim grupama, u septembru ove u odnosu na septembar prethodne godine pad je registrovan u proizvodnji energije za 16,3 odsto i intermedijarnih proizvoda osim energije za 11,9 odsto, dok je rast ostvaren u proizvodnji trajnih proizvoda za široku potrošnju (11,2 odsto), kapitalnih proizvoda (1,8 odsto) i netrajnih proizvoda za široku potrošnju (1,6 procenta).

    Kako je naveo RZS, obim industrijske proizvodnje u septembru 2012. u poredjenju sa septembrom 2011. bio je u padu kod 17 oblasti, koje u strukturi industrijske proizvodnje učestvuju sa 73 odsto, a u rastu kod 12 oblasti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE