Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petnaestak opština u Srbiji potpisalo Povelju o energetskoj efikasnosti

    Predstavnici petnaestak lokalnih samouprava Srbije i Stalne konferencije gradova i opština potpisali su juče u Kragujevcu Povelju o energetskoj efikasnosti.

    Pored saradnje sa Stalnom konferencijom gradova i opština, potpisnici Povelje su se obavezali da će preduzimati niz mera na smanjenju korišćenja energije, a da se udobnost i komfor ne promene.

    Cilj potpisivanja Povelje je, kako je istaknuto, podizanje svesti lokalnih samouprava o energetskoj efikasnosti da, pre svega u javnom sektoru, pokažu mnogo više odgovornosti, kao i da ulažu u tu oblast. Namera je, takođe, i da opštine razumeju kako je ulaganje u energetsku efikasnost štednja za budućnost i doprinos očuvanju i zaštiti životne sredine.

    Predstavnici gradova i opština Povelju su potpisali u okviru prvog regionalnog foruma koji je održan u Kragujevcu pod nazivom „Energetski svesni i efikasni“.

    Forum je održan uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija, a u njegovom radu učestvovali su predstavnici 15-ak lokalnih samouprava. Kako je najavljeno, u narednom periodu forumi će biti održani i u Subotici, Nišu i Beogradu.

    Cilj ovih skupova je informisanje lokalnih samouprava o nadležnostima i zakonskim obavezama u oblasti racionalnijeg korišćenja energije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE