Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako kompanije nagrađuju svoje zaposlene?

    Tehnološke kompanije naročito se trude da regrutuju talentovane ljude, a još više energije ulažu kako bi ih zadržale. Sve važniji deo ovih strategija čine različite beneficije. Kompanije danas nude sve više zabave na poslu, a beneficije su sve manje tradicionalnog tipa.

    Kada je u pitanju porodica kompanije svojim zaposlenima omogućavaju da dovode svoje pse na posao, pronalaze bebi siterke u poslednjem trenutku. Deloitte nudi podršku u brizi o starijim članovima porodice, a zaposlenima ove kompanije na raspolaganju je i bračni savetnik. Facebook na ime troškova dečje nege svojim zaposlenima daje 3,000 dolara, za asistenciju prilikom usvajanjea izdvaja 5,000 dolara.

    Izvršni direktor jedne američke tehnološke kompanije svojim zaposlenima nudi 7,5 hiljada dolara da odu na plaćeni odmor, pod uslovom da za to vreme uopšte ne misle na posao. Kompanija Clif Bar daje svojim zaposlenima 1.000 dolara na ime poboljšanja energetske efikasnosti njihovih domova, dok kompanija Asana obezbeđuje 10.000 dolara za uređivanje kancelarijskog prostora.

    Zaposlenima koji su upravo postali roditelji Facebook dodeljuje 4,000 dolara, dok Google vrši nadoknadu školarina za decu zaposlenih.

    Ukoliko radite u Google-u imaćete mogućnost besplatnog odlaska kod frizera i usluga hemijskog čišćenja, kao i besplatne pravne savete, ali i automatsko putno osiguranje. Evernote svojim zaposlenima obezbeđuje spremačicu dva puta mesečno.

    Zaposleni kompanije Thrillist na svoj rođendan dobiće plaćeno odsustvo tog dana, a u kompaniji Weebly zaposleni imaju neograničen broj dana za odmor.

    Neke kompanije delimično snose troškove za hobije svojih radnika, a Google obezbeđuje radionice za metal, drvo, zavarivanje i elektroniku.

    Google svoje zaposlene podstiče i gostujućim predavačima, a lista uključuje mnoge – od aktuelnog predsednika SAD Baraka Obame do Lady Gage.
    I.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE