Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Klark Kent dao otkaz!

    Povučeni novinar Klark Kent iz izmišljenog grada Metropolisa, koji je alter ego superheroja Supermena, napušta svoj posao u redakciji lista The Daily Planet u kojoj je bio zaposlen od 1940, otkrivaju za USA Today autori sledećeg broja stripa.

    Kent daje otkaz nakon prigovaranja njegovog glavnog urednika Perija Vajta koji nije zadovoljan količinom informacija koje novinar osigurava o akcijama Supermena, kaže autor stripa Scot Lobdel.

    U dramatičnoj sceni u kojoj daje otkaz pred zaposlenima lista Kent lamentira o tome kako je novinarstvo pokleklo pred zabavom.

    Lobdel kaže kako je razlog njegovog odlaska i Lois Lane prema kojoj Kent i dalje gaji snažna osećanja, ali više nisu u braku.

    „To je ono što se događa kada 27-ogodišnjak za stolom mora primati uputstva od velike konglomeracije koja ima interese koji nisu i njegovi“, kaže Lobdel o Kentovom odlasku iz Daily Planeta.

    Autori stripa modernizovali su i list Daily Planet koji je sada deo velike multimedijalne korporacije Galaxy Broadcasting. Lobdel kaže kako ne veruje da će Kent u daljem razvoju stripa potražiti posao negde drugde nego je verovatnije da će se okrenuti nekom modernijem samostalnom mediju na internetu poput Huffington Posta ili Drudge Reporta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE