Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Preševo stiglo 55 junica „simentalki“

    U Preševo je stiglo 55 steonih junica simentalske rase, koje je ovoj opštini darivalo Ministarstvo poljoprivrede, kroz projekt pomoći nerazvijenim sredinama.

    Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice iz Bujanovca, koja pokriva i ovu opštinu, kaže da su stočari opštine Prešvo skoro izgubili nadu da će junice ikada stići.

    „Za sve one koji su uspeli da se izbore za jedno od 55 mesta na spisku, ovo je veliki dan jer znaju da na ovaj način od države dobijaju 2.000 evra na dar i mogućnost da svaki od njih od jedne junice godišnje obezbedi 7.000 litara mleka“, kaže Milković.

    On je reako da će po dolasku svih 55 krava provesti mesec dana u karantinu Veterinarske stanice, posle ćega će biti podeljene stočarima.

    Direktor Veterinarske stanice podseća da je Bujanovac, zbog animoziteta politicara na svim nivoima i u svim opcijama u prethodnom mandatu, propustio priliku da da iz istog fonda obezbedi 250 „simentalki“.

    „Bujanovac je, zbog sujete političara kome će od njih u biografiji biti zapisan ovaj poklon, izgubio najmanje 40 miliona evra. Ta šansa je jedanput sa svagda otišla u nepovrat“, kaže za Tanjug direktor Milković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE