Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najbolji korporativni tvit ikad?

    The New York Times ponovo se pozabavio ostavkom izvršnog direktora i potpredsednika Goldman Sachs-a Grega Smita koji je svoju odluku saopštio u posebnoj rubrici u ovom listu tokom marta ove godine. Smit je tom prilikom izneo dalekosežne optužbe.

    Prema njegovim rečima korporativna kultura finansijskog diva bila je toksična i destruktivna, kompanija je promovisala moranlo bankrotirane ljude i što je najrazornije za bilo koju profesionalnu organizaciju, naveo je da su bankari Goldman Sachsa „drali“ svoje klijente.

    The New York Times sada se obrušio na samog Smita povodom izlaska knjige „Zašto sam napustio Goldman Sachs“ aludirajući da ne postoje čvrsti dokazi za iznete optužbe. Zaključak je da je nekadašnji potpredsednik Goldman Sachs-a do informacija pre dolazio preko novinskih izveštaja o poslovanju kompanije, nego iz ličnog dvanaestogodišnjeg iskustva.

    Podsećajući da je kompanija upletena u gotovo sve aspekte finansijske krize i njene uzroke, uključujući hipotekarne kredite, New York Times navodi da je nakon finansijske injekcije samih obveznika kompanija uspela da ostvari lep profit i podeli raskošne bonuse, koje je primio i Greg Smit, ali taj deo se nije našao u knjizi.

    Na tekst New York Times-a Goldman Sachs je odgovorio tvitom koji je Business Insider ocenio kao najbolji korporativni post na ovoj mreži ikad.

    „Za najnoviji potez New York Timesa koji je proslavio potpredesdnika Goldman Sachsa kliknite ovde“, glasio je odgovor, postavljajući link ka tekstu o izdanju bivšeg potpredsednika kompanije koji i nije rekao puno u svojoj knjizi.


     
    I.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE