Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemačka odobrila pomoć Srbiji od 81 milion evra

    Vlade Srbije i Nemačke potpisale su u Beogradu Protokol o razvojnoj saradnji, kojim je predviđena nemačka pomoć Srbiji za 2012. godinu u iznosu od 81 milion evra.

    Protokol su potpisali direktor Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević i predstavnik Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke Leo Krojc, uz prisustvo ambasadora Nemačke u Srbiji Hajnca Vilhelma.

    Ambasador Vilhem je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je pomoć namenjena za javnu infrastrukturu – vodosnabdevanje i energetiku, ekonomsku oblast i demokratiju i civilno društvo.

    On je rekao da je Srbija među deset najvećih primalaca nemačke razvojne pomoći u svetu, koja od 2000. godine iznosi oko 1,2 milijarde evra.

    Vilhem je izrazio očekivanje da će ova nova sredstva pomoći Srbiji na putu ka Evropi i dodao da je Nemačka jako zainteresovana da Srbija što pre postane članica Evropske unije.

    Pajević je dodao da će novac namenjen za energetiku biti najviše upotrebljen za projekte u Zvorniku i Bajinoj Bašti i druge infrastrukturne projekte

    Pajević je zahvalio nemačkoj vladi na dosadašnjoj pomoći i izrazio očekivanje da će se dobra saradnja nastaviti i narednih godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE