Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niška Toplana isključuje dužnike

    Više od stotinu korisnika daljinskog grejanja u Nišu, čija dugovanja su veća od 20.000 dinara, ostalo je bez grejanja. U gradskoj Toplani kažu da će to ubuduće biti praksa, međutim, nejasno je da li u svim zgradama postoje tehničke mogućnosti da se pojedinačno isključe neredovne platiše.

    Milijana Vojvodić stanuje u zgradi u kojoj je tehnički moguće isključiti grejanje. Ona je penzioner i za za različite komunalne stavke duguje više od 300.000 dinara.

    „Morate da platite 170 i nešto hiljada, a ovo ćete posle da platite u ratama. Znači oni uopšte ne priznaju ovo da se ne plati kamata na kamatu. Tražila sam da platim u nekoliko rata, a oni kažu da moram da platim odjednom. Ja stvarno odjednom ne mogu da platim“, kaže Milijana.

    Toplana do sada nikada nije isključivala dužnike. Opomene pred isključenje urodile su plodom pa je oko sedamdeset korisnika platilo ukupno oko tri miliona dinara.

    Dušan Todorović, predstavnik za odnose s javnošću Gradske toplane kaže da će to od sada biti njihova stalna praksa.

    „Grejanje će dobijati samo oni korisnici koji ga redovno plaćaju. Zahvaljujući tome mi smo uspeli da zadržimo postojeću cenu“, rekao je Todorović.

    U Toplani kažu da se štite redovne platiše, a to je oko šezdeset četiri odsto korisnika. Problemom naplate dugovanja u javnim preduzeća bavi se i Gradsko veće Niša, a kako kažu, na narednoj sednici biće saopštene preporuke.

    „Nema povećanja cena sve dok se ne učine svi napori i ne angažuju sve unutrašnje rezerve u pogledu efikasnosti naplate i efikasnosti rada, kao i korekcija plata u pojedinim preduzećima“, kaže Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika Niša.

    Cena grejanja kvadrtanog metra stana u Nišu iznosi 74,6 dinara, a za poslovni prostor 119,35 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE