Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Veletržnica“ dobija prvu halu površine 10.400 m2 u 2013. godini

    „Veletržnica Beograd“ naredne godine dobiće svoju prvu i najveću halu površine 10.400 kvadratnih metara. Namenjena je isključivo trgovini voćem i povrćem, a njeno podizanje predstavlja i prvu fazu izgradnje moderne „Veletržnice“.

    Ugovor o izgradnji, vredan 971 milion dinara, potpisali su Dragan Pušara, direktor „Veletržnice“ i Miroslav Tlačinac, direktor kraljevačke firme „Amiga d.o.o“, koja se nalazi na čelu konzorcijuma za izvođenje radova. Ovo preduzeće u obavezi je da izradi tehničku dokumentaciju i glavni projekat, kao i da izgradi halu. Ugovor predviđa i asfaltiranje pristupnih puteva i parkinga za teretna i putnička vozila, ukupne površine 34.000 kvadrata, ozelenjavanje slobodnih površina, osvetljenje hale, pristupnih puteva i parkinga, kao i ograđivanje celokupnog kompleksa „Veletržnice“, veličine 18 hektara. Dužina ograde biće 2.000 metara.

    – Pored „Amige“ u konzorcijumu izvođača radova su šidski „Šidprojekt“, preduzeće „Set“ iz Šapca i „Geosistem“ iz Beograda. Hala za trgovinu voćem i povrćem biće napravljena i opremljena u skladu sa svim standardima koji se odnose na bezbednost hrane, a prodajni i skladišni prostori imaće klimatizaciju. Fazno će biti urađena i postrojenja za kalibrisanje i pakovanje robe na licu mesta – objasnio je Vladimir Šobot, portparol „Veletržnice“.

    U drugoj fazi izgradnje „Veletržnice“ planirana je gradnja hale za trgovinu mesom i ribom, veličine 6.000 metara kvadratnih, kao i treće hale za trgovinu cvećem. Najveća srpska „cvećara“ imaće 4.200 kvadrata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE