Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Filmski festival na temu invaliditeta: Nagrada za ‘Zajedno’

    Film „Zajedno“ u produkciji agencije Represent Communications, osvojio je nagradu za najbolju fotografiju na novosadskom filmskom festivalu na temu invaliditeta „Uhvati sa mnom ovaj dan“. Film je prikazan u međunarodnoj selekciji proteklog vikenda, dok će projekcija u Rijeci (Hrvatska) biti održana početkom novembra.

    Nagrađeni film je deo kampanje za podizanje svesti o značaju društvene uključenosti dece sa smetnjama u razvoju, koju finansira Evropska unija, a realizuje konzorcijum predvođen konsultantskom kućom Bernard Brunhes International (BBI).

    Kreativni tim Represent Communications zajedno sa rediteljem Kostom Đorđevićem i direktorkom fotografije Bojanom Andrić, osmislio je i realizovao seriju dokumentarnih i edukativnih filmova, najavnog spota, TV spota i radijskog spota. Filmovi promovišu princip društvene inkluzije kroz prikaz pozitivnih primera iz prakse, ličnih priča dece i roditelja i uključivanje stručne javnosti.

    „Profesionalizam donosi uspeh i filmovi nikada ne bi bili toliko zapaženi da nije bilo velikog truda i posvećenosti celog tima. Rad na projektu je trajao preko šest meseci, obišli smo celu Srbiju u potrazi za pozitivnim primerima koji će se najslikovitije pretočiti u dokumentarne filmove sa afirmativnim pristupom. Inspiraciju za slike crpela sam iz pozitivne enegrije dece i njihove okoline“, rekla je Bojana Andrić, direktorka fotografije.

    Filmovi su bili prikazivani na RTS 2 u aprilu i maju 2012. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE