Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bajatović: Nema poskupljenja gasa do Nove godine

    Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da cena gasa za domaćinstva do nove godine neće biti povećana, jer je takav stav Vlade Srbije.

    Bajatović je u Pančevu rekao da bi Srbija, zahvaljujući sporazumu sa Rusijom, do početka 2013. godine trebalo da dobija gas po ceni 420 dolara za 1.000 kubika, umesto sadašnje cene od 470 dolara.

    „To međutim ne znači da će gas pojeftiniti za potrošače, jer je Vlada odobrila cene koje su za tridesetak odsto niže od realnih“, rekao je Bajatović.

    On je dodao da je Srbijagas rebalansom budžeta dobio novac za kupovinu dovoljnih količina gasa za sve potrošače do marta naredne godine i da očekuje da će uz tu pomoć, kao i naplatu od privrede i toplana, obezbediti stabilno snabdevanje tokom predstojeće grejne sezone.

    Bajatović je dodao da najavljena poskupljenja grejanja neće biti dovoljna da se pokriju dugovanja prema Srbijagasu, koja su dostigla 800 miliona evra.

    Prvi radovi na gasovodu Južni tok mogu početi u decembru ove godine, kako je i planirano, a izgradnja trase u prvoj polovini 2013. godine, rekao je direktor Srbijagasa.

    Bajatović je u Pančevu prisustvovao manifestaciji „Dani krajiške duhovnosti i kulture“ koju organizuje Udruženje Krajišnika Pančevo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE