Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kratak kurs govora tela: Glava

    Ma koliko se trudili ne možemo sakriti svoja osećanja, stavove i razmišljanja. Krivac je naše telo koje svakog časa drugima šalje poruke o našem trenutnom mentalnom i emotivnom stanju, a da toga nismo ni svesni. Isto tako, posmatrajući druge, možemo ih itekako upoznati kroz njihove grimase, mikromimiku, pokrete ruku, položaj ramena ili načina na koji sede. Ovo je vrlo korisno, jer gotovo ceo život provedemo, što svesno što nesvesno, u pokušajima da upoznamo nama bliske ljude i da saznamo šta u stvari misle kada nam to ne kažu rečima. Jezik tela je mnogo bogatiji i vrlo je istančan i prefinjen. Jedno najobičnije mrštenje našeg sagovonika može nam mnogo toga o njemu reći.

    Kosa mnogo govori o emotivnom stanju. Frizuru ne narušava samo vetar, već i stres. Stanje stresa nas često navede da zaboravimo da se očešljamo, pa se za one neočešljane često kaže da se nisu „sabrali“. Kada na poslu vidite kolegu sa nesređenom kosom, razlog može da bude i luda noć koju je proveo sa društvom, pa će i na poslu biti umorniji i odsutniji. Žene sa urednom kratkom kosom sigurno su vrlo odgovorne i pedantne, a i u životu vrlo praktične. Nemirna kratka frizura pogotovo ofarbana intenzivnim bojama govori o potencijalnoj umetničkoj duši i veseloj osobi. Možda joj se mnogo inovativnih ideja mota po glavi. Još kad se tome dodaju i zalisci od spavanja, znajte da je takva osoba često „u oblacima“. Uredne frizure, sveže ofarbane i uvek čiste kose govore o odgovornoj i pedantnoj osobi koja će posao završavati na vreme.

    Muškarci koji imaju manje kose nisu pošteđeni ovakvih analiza, jer njihovo čelo i grimase govore više nego što to oni misle. Nema šiški koje će sakriti ovakve signale.

    Mikrogrimase, pogotovo one oko usta i očiju, govore više od hiljadu reči. Iako vam vaš sagovornik kaže da je sve u redu i želi da vas impresionira, ukoliko primetite da je krajeve usana blago povukao na dole ili u stranu, budite sigurni da vam kaže „Strah me je!“, iako reči kažu suprotno. Još ako ovakva grimasa ide u kompletu sa podizanjem obrva, vrlo je verovatno da ova osoba ne govori istinu i da to možda radi iz nekog straha. Zato, ako ne želite da povredite prijateljicu rečima da ima očajnu frizuru i kažete joj sasvim suprotno, znajte da će vaše lice sigurno reći pravu istinu (osim u slučajevima kada imate odličnu samokontrolu ili sebe ubedite da je njena nova frizura zapravo pun pogodak).

    Prav vrat, pogled ispred sebe, glava koja se ne klati na vratu govori o osobi punoj samopouzdanja koja zna šta radi („klimava glava“ je veoma loš govor tela, baš kao i pogled koji luta od tavanice do poda).

    Brada mnogo govori. Ako primetite da je njen vlasnik uporno ističe, znajte da je u nečemu vrlo tvrdoglav, a možda mu je to i karakterna crta.
    M.Pašćan

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE