Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za programe Udruženja „Alchajmer“ 1,3 miliona dinara

    Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada u 2012. godini obezbedila je 1.300.000 dinara za realizaciju programa „Dnevni boravak za osobe obolele od alchajmerove bolesti“, koji sprovodi Udruženja građana „Alchajmer“, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

    Svetska Alchajmer organizacija proglasila je septembar 2012. godine za mesec Alchajmerove bolesti sa porukom „Demencija – živeti zajedno“, a tim povodom upriličen je bogat program u organizaciji pomenutog udruženja građana.

    U saopštenju je najavljeno da će centralna manifestacija obeležavanja meseca Alchajmerove bolesti u Novom Sadu biti jednodnevni kongres o toj bolesti, 21. septembra.

    Kongres će biti održan na Rinarskom ostrvu, a namenjen je neurolozima, psihijatrima, lekarima opšte prakse i ostalim profilima zdravstvenih radnika.

    „Cilj kongresa je upoznavanje sa svim aspektima Alchajmerove bolesti radi što ranijeg prepoznavanja simptoma i uključivanja odgovarajuće terapije“, kaže se u saopštenju u kome se dodaje da Grad Novi Sad poziva kompanije, privredne subjekte i sve građane da u skladu sa svojim mogućnostima daju doprinos radu Udruženja građana „Alchajmer“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE