Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Volksbanken povlači investicijske proizvode namenjene tržištima poljoprivrednih roba

    Austrijski zajmodavac Volksbanken AG izvestio je u utorak da je zbog medijskih kritika odlučio da povuče investicijske proizvode koji njegovim klijentima omogućuju spekulisanje sa kretanjem cena na tržištima poljoprivrednih roba. Nedavni rast cena žitarica obnovio je raspravu o ulozi finansijskih spekulanata na robnim berzama i njihovoj eventualnoj krivici za nagli skok cena hrane.

    „Volksbank Investments više neće nuditi nove proizvode na tom području i povući će sve postojeće proizvode u tom sektoru“, saopštila je banka.

    Time je Volksbanken reagovao na kritiku na račun investicijskog proizvoda koji je lansirala u ponedeljak a klijentima je trebao da omogući praćenje rasta cena kukuruza, šećera, soje i pšenice.

    „Trgovanje takvim proizvodima nužno je da se očuva ili podupre stabilnost tržišta, a time i ekonomije, ali razumemo argumente kritičara i stoga ćemo ubuduće puno pažljivije kreirati lepezu naših proizvoda“, naveo je u saopštenju član izvršnog odbora Martin Fučsbauer.

    Prošle nedelje nemački Commerzbank je objavio da se priključio konkurentskom Deutsche Banku i DekaBanku i ograničio ulaganja povezana s hranom, isključivši poljoprivredne proizvode iz svog indeksa ComStage ETF CB Commodity EW Index TR.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE