Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Split izgubio 106.000 evra jer nije udovoljio zahtevima saudijskog princa

    Član kraljevske porodice Saudijske Arabije, princ Abdul Aziz Al Saud Favaz, sa svojom pratnjom boravio je u Splitu i za dva dana potrošio je 66 hiljada evra, umesto mnogo više.

    U Splitu je planirao da ostane sedam dana, pišu regionalni mediji, međutim, otišao je nakon samo dva dana jer hotel sa četiri zvezdice, u kom je boravio, nije mogao da udovolji njegovom zahtevu da mu na elitno uređenoj plaži na Trsteniku osigura privatnost. Naime, princ je želeo zatvorenu plažu, samo za sebe i njegovu pratnju.

    Početkom godine, Skupština Splitsko dalmatinske županije odbila je da deo plaže ustupi hotelu koji ju je tražio zbog imućnih i zahtevnih gostiju.

    Član kraljevske porodice Saudijske Arabije napustio je Split i zaputio se u Pariz. Prema procenama,Split je ostao bez 106 hiljada evra hiljada koje bi princ potrošio. Od toga je hotel za smeštaj izgubio skoro 40 hiljada evra.

    Jan Albers, direktor prodaje i marketinga hotela Radisson Blu Resort Split, kazao je da od svega navedenog jedino može da potvrdi da je član saudijske kraljevske porodice odseo u hotelu dva dana i da je trebalo da ostane duže, a razlog skraćivanja boravka uvaženog gosta ne može da komentariše.

    Kako Slobodna Dalmacija nezvanično saznaje princ je dva dana odseo u predsedničkom apartmanu splitskog hotela. Za njegovog asistenta, batlera, kao i prijatelja, inače biznismena iz Saudijske Arabije, rezervisao je pola zadnjeg sprata hotela.

    Princ je razgledao Dioklecijanovu palatu, a za vreme svog boravka u Splitu nije nosio tradicionalnu arapsku odeću.Po Splitu su ga vozili u mercedesu S klase i u posebno uređenom mercedesu viano.

    Mate Ivanković, ispred županijskog Upravnog odelenja za pomorstvo i turizam, kaže da u Splitsko-dalmatinskoj županiji nisu odobravane koncesije zatvorenog tipa kojima bi se omogućilo ograđivanje delaplaže koju bi koristili samo gosti hotela i oni koji plate ulaznice. – Pre nego što je Županijska skupština hotelu odbila da da koncesiju zatvorenog tipa, o tome se vodila rasprava. Članovi Skupštine smatraju da je pomorsko dobro opšte dobro i da hotel nema pravo na privilegije – rekao je Ivanković.



    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE