Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pripreme za registraciju kubanske vakcine protiv raka pluća

    Institut Torlak je saopštio da će od 28. jula do 13. avgusta na Institutu boraviti stručnjak za registracionu dokumentaciju sa kubanskog Instituta za molekularnu imunologiju sa kojim zajednički radi na pripremi registracione dokumentacije za kubansku vakcinu protiv raka pluca CIMAVAX-EGF.

    Ukoliko vakcina dobije dozvolu za registraciju, pacijentima bi nogla biti dostupna sredinom 2013.

    Priprema dokumentacije je ozbiljan i obiman posao, a kako je saopšteno, stručnjaci oba instituta potrudiće se da kompletna dokumentacija u CTD formatu bude u oktobru predata Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije.

    Da bi vakcina mogla da budu distribuirana u našoj zemlji treba da bude registrovana u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije, a shodno zakonu od momenta predaje kompletne dokumentacije do dobijanja rešenja o registraciji, potrebno je maksimalno 210 dana.

    Ukoliko registraciona dokumentacija ispunjava uslove koje je propisala Agencija za lekove i medicinska sredstva i ova ustanova izda potrebnu dozvolu, vakcina bi bila dostupna pacijentima sredinom sledece godine, saopšteno je iz Instituta Torlak.

    Zajednicki rad na pripremi registracione dokumentacije dogovoren je prilikom prethodne posete predstavnika CIMVAB Torlaku pre dva meseca.Tada su bili predstavljeni proizvodni programi i potencijali oba Instituta, i dogovoreno je da Institut Torlak bude nosilac dozvole za stavljanje u promet pomenute vakcine.

    Ukoliko Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, po prijemu registracione dokumentacije, utvrdi da ispunjava neophodne uslove za registraciju na nasem tržistu, vakcina će biti dostupna i nasim pacijentima, a njenu cenu formirace relevatne državne institucije, objašnjeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE