Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bus Plus nema nadležnost za ukidanje linija

    Bus Plus ne može da ukida ili smanji broj vozila na linijama sa nedovoljnim brojem očitavanja, jer to jedino može da radi Direkcija za javni prevoz.

    Član Gradskog veća Željko Ožegović kaže da jedino Direkcija za javni prevoz može odlučivati o izmenama u javnom saobraćaju.

    Mnoge Beograđane nisu razljutila samo nova pravila ponašanja u gradskom prevozu, već i najava iz „Bus Plusa“ da će linije sa nedovoljnim brojem očitavanja karata biti ukinute ili će se broj vozila na tim trasama smanjiti.

    Direkcija za javni prevoz upravlja sistemom i jedina je nadležna za sve izmene u javnom linijskom saobraćaju. BusPlus je naziv sistema javnog linijskog prevoza, i te pojmove ne treba mešati „, kaže Ožegović.

    Efekti oštre kampanje plakatima u smislu usmeravanja putnika da plaćaju karte i da se očitavaju, ili će im u suprotnom biti ukinute linije, tek treba da se pokažu.

    „Oni koji do sada nisu kupovali karte neće moći više da koriste usluge javnog prevoza. Kampanja šalje upravo te poruke. Njene efekte ne merimo pojedinačno, nego kao deo ukupne primene novih mera“, dodaje Ožegović.

    U ponedeljak će se znati na kojim sve linijama koliko putnika poništava karte i plaća prevoz, na osnovu čega će Direkcija menjati broj i tip vozila, pa čak i ukidati linije na pojedinim trasama.

    Promena neće biti ni u septembru, kada se broj putnika drastično poveća, građani vrate sa godišnjih odmora da deca krenu u školu.

    „Nove mere ostaju na snazi do daljnjeg
    . Početak primene i jeste bio predviđen za letnji period kada prevoz ne funkcioniše u punom obimu. Gužve su sve manje i nadamo se da od septembra neće biti problema sa putnicima koji se budu susreli sa novim pravilima“, zaključuje Ožegović.

    Istraživanja na osnovu praćenja linija GSP tokom juna pokazala su da se najmanje putnika očitava na linijma: 38 (Šumice – Pogon Kosmaj), 110 (Padinska Skela – Široka greda), 522 (Železnik, kružna linija je u pitanju), 34L (Železnička stanica – bolnica „Dragiša Mišović“) i 405 L (Glumčevo brdo, kružna linija). Na primer, na liniji 38 se na svakih sedam polazaka očitavao samo jedan putnik.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE