Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ko u Evropi nosi najviše štikle?

    Britanke nose naviše štikle, jer su najniže. Visinu kompenzuju visokim potpeticama koje su u proseku visoke 8,4 centimetara i po tome mogu jedino dame iz Španije da im pariraju.

    To je skoro 2,5 centimetra više od Francuskinja, dok dame iz Španije mogu da pariraju Engleskinjama, jer nose potpetice od oko osam centimetara.

    Dame koje žive u Britaniji su među najnižim ženama u Evropi, a, pokazuju rezultati nedavno sprovedene studije.

    Ove informacije su se pojavile nakon što je zaključeno da su Britanke najniže u Evropi sa prosečnom visinom od 163 centimetra (uzorak su žene između 18 i 29 godina starosti).

    Nemice su više za čak pet centimetra, dok su dame koje žive u Španiji za samo jedan centimetar više, pa je razumljivo zašto i njih karakteriše ljubav prema potpeticama.

    Takođe, prema rezultatima istraživanja, 65 odsto Britanki trpi posledice od nošenja visokih štikli i to u vidu jakih bolova. Međutim, prema mišljenju psihologa, čini se da su spremne da nastave sa praksom nošenja visokih štikli jer visoke žene deluju sigurnije, uspešnije i inteligentnije.

    „Za visoku ženu se smatra da je pozitivnija, samouverenija, bogatija, sposobnija, uspešnija, nezavisna i inteligentnija od nižih žena“, rekla je psiholog Ema Keni.

    „Obzirom da je percepcija vrlo snažno oružje, ima smisla u tome da tuđe mišljenje o nama ima jak uticaj na naše izbore. Ambiciozne Britanke smatraju da će nošenjem visokih štikli povećati šanse za napredovanje u karijeri“, dodala je Keni.

    Foto: www.dailymail.co.uk

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE