Krave u Francuskoj piju najkvalitetnije vino

Krave u Francuskoj dnevno piju dve boce visokokvalitetnog crvenog vina, kako bi se proizvela najbolja govedina u Evropi.

Ova praksa već je rezultirala stvaranjem posebne oznake za meso ovakvih krava, nazvane Vinbovin, koje se već smatra najboljom govedinom i služi u najfinijim restoranima u Parizu, prenose mediji.

Eksperiment je počeo u Lunel-Viele, u regiji Ero na jugu Francuske, gde su tri krave dobijale lokalno vino tokom četiri meseca.

Vino je kravama služeno u mešavini ječma, sena i grožđa.

Krave su bile veoma „sretne“, a kasnije se uverio i da je njihovo meso bilo vrlo sočno.

Krave su uživale u vinu i rado su ga pile, rekao je farmer Klod Šabalje, na čijoj farmi je prošle godine izveden eksperiment.

What's your reaction?

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE