
Krave u Francuskoj piju najkvalitetnije vino
Krave u Francuskoj dnevno piju dve boce visokokvalitetnog vina, a sve u pokušaju farmera da proizvedu najbolju govedinu u Evropi.
Ova praksa je već rezultirala stvaranjem posebne oznake za meso ovakvih krava, nazvane „Vinbovin“, a koje se već smatra najboljom govedinom i koje se služi u najboljim restoranima u Parizu.
Eksperiment je počeo u Lunel-Vielu, u regiji Herault na jugu Francuske, gde su tri krave dobijale lokalno vino u toku četiri meseca.
Žan Čarls Tastavi, koji je došao na ovu ideju, rekao je da je vino kravama služeno u mešavini ječma, sena i grožđa. Uskoro mu je postalo jasno da su krave veoma sretne, a kasnije i da je njihovo meso veoma sočno, piše The Telegraph.
„Krave su uživale u vinu i rado su ga pile“, rekao je Klod Šablije, farmer na čijoj je farmi prošle godine urađen eksperiment.
„Meso ima specifičnu teksturu. Lepo je i nežno. Svi najbolji restorani u Parizu će ga hteti“, kazao je Loren Pursel, jedan od kuvara, koji je imao priliku da priprema ovo meso.