
Proizvodi „Victoria Group“ u bečkom „Imperial“ hotelu
Proizvodi novosadske „Victoria Group“ koriste se u čuvenim bečkim ugostiteljskim objektima – „Imperial“ hotelu i restoranu „Steirereck“.
Novinari iz Srbije su tokom dvodnevne posete Beču imali priliku da prisustvuju ručnoj izradi „imperial“ torte, čiji recept datira iz 1873. godine, a jedan od njenih sastojaka je lecitin bečejskog „Sojaproteina“ iz sastava „Victoria Group“.
Prema rečima generalnog direktora „Imperial“ hotela Klausa Kristandla, „Sojaprotein“ je izabran za dobavljača sojinog lecitina jer proizvodnji koristi iskljuvčivo genetski nemodifikovanu soju, ali i zbog kontinuiranog kvaliteta.
On je istakao da „Imperial“ hotel, gde odsedaju šefovi država, diplomate i javne ličnosti, nabavlja samo proizvode najboljeg kvaliteta.
„Imperial“ torte se ručno prave u hotelskoj kuhinji, a ohlađeno parče može stajati na polici osam nedelja.
U „Steirereck“-u, jedinom restoranu u Beču sa dve Mišlenove zvezde, u pripremanju jela koristi se „iskon“ ulje „Victoria Group“.
Vlasnik i kuvar restorana Hajnc Raitbauer rekao je novinarima da koristi proizvode sa sopstvene farme i namirnice lokalnih farmera, a „iskon“ ulje je u žestokoj konkurenciji izabrano zbog toga što je čisto suncokretovo ulje.
Proizvodi „Victoria Group“, pre svega „iskon“ ulje, brend kompanije „Victoriaoil“ iz Šida, i program „Sojaproteina“, imaju plasman veći od 70% na inostrana tržišta, od čega najviše u Evropsku unuju.
Izvoz „Victoria Group“, u okviru koje posluje 10 kompanija, u 2011. godini je premašio 174 mil EUR.
U okviru te grupacije najveći izvoznik je kompanija „Victoriaoil“ koja je prošle godine proizvela 60 miliona boca „iskon“ ulja koje zadovoljava najviše evropske standarde.