Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Berluskoni se vraća politici

    Italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da je ponovo spreman da „preuzme kormilo“ italijanske vlade pošto je sve izvesnije da je moguće da će prevremeni izbori biti održani u oktobru.

    „Ovo više nije sloboda. Nama upravljaju ljudi koji nisu izabrani“, rekao je Berluskoni svojim pristalicama iz stranke slobode „Narod slobode“ u predgrađu Rima.

    Prema rezultatima ispitivanja, Montijeva popularnost je na najnižem nivou od 33 posto i mnogi smatraju da je „sebi dozvolio da nad njim preovladaju stranke, socio-ekonomske snage i EU“. Neki smatraju da Monti „nije tehnički sposoban kao što je to izgledalo kada je došao na vlast“.

    U Italiji izbori ne bi trebalo da budu održani do maja 2013. godine, ali se iz Berluskonijeve stranke sve češće čuje da bi najranije mogli biti raspisani do oktobra.

    Berluskoni je krajem novembra prošle godine dao ostavku na mesto premijera, a u međuvremenu je najavio povratak na svoje dve stare ljubavi – muziku i fudbal. Najavio je svoj četvrti album ljubavnih balada, a izrazio je i nameru da želi da se vrati na mesto predsednika fudbalskog kluba Milan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE