Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kanjiži tri miliona dinara od NIS-a

    U sklopu programa „Saradnja radi razvoja“ Naftne industrije Srbije (NIS) i Javnog konkursa za finansiranje projekata iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i humanitarnih delatnosti u 2012. godini, Opštini Kanjiža dodeljeno je tri miliona dinara, saopšteno je nas sajtu ove opštine.

    Konkurs je bio namenjen udruženjima, fondacijama, humanitarnim, nevladinim i drugim organizacijama, kao i pojedincima-mladim talentima iz opština i gradova sa kojima NIS ima sporazume o saradnji, a to su Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Pančevo, Novi Bečej, Kanjiža, Žitište i Niš.

    „Predano radeći na svojoj viziji da bude moderna, otvorena kompanija koja svet pokreće ka boljem, NIS ove godine uvodi novi koncept podrške aktivnostima koje pomažu razvoj lokalne zajednice“, navode u ovoj kompaniji.

    Tako je Turistička organizacija Opštine Kanjiža, za projekat „Podsticanje racionalnog korišćenja geotermalnih potencijala u Vojvodini i Srbiji“, dobila 150.000 dinara, Dom zdravlja Kanjiža je za nabavku 20 mobilnih inhalatora dobio 105.800 dinara, a udruženje „DMO-Kanjiža“, za izgradnju trim staze, dobilo je 250.000 dinara.

    Među projektnim rešenjima koja su dobila podršku NIS-a nalaze se i izgradnja letnje učionice Udruženja „Iringo“, za šta je izdvojeno 157.200 dinara, „Kućna poseta mentalno i fizički oštećenih lica“ u realizaciji Udruženja „S tobom za njih“ – 300.000 dinara, kao i projekat „Formiranje arboretuma autohtonih vrsta drveća u opštini Kanjiža, naselje Totovo Selo“, za šta je udruženje poljoprivrednika Totovog Sela dobilo 200.000 dinara.

    Najviše novca, 750.000 dinara, izdvojeno je za projekat „Spremamo se za školu“ Centra za pružanje usluga socijalne zaštite opštine Kanjiža.

    Ovim konkursom kompanija NIS želela je da motiviše i podrži kreativnost i odgovornost organizacija i pojedinaca, kao i da, u zajedničkoj akciji, doprinese stvaranju bolje budućnosti i humanijeg društva, saopšteno je iz NIS-a.

    Primaoci sredstava za realizaciju navedenih projekata biće kontaktirani od strane NIS-a, u periodu od 25.06. do 06.07. radi sklapanja donatorskih ugovora, kojima će se precizirati sva prava i obaveze strana potpisnica, navode u NIS-u.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE