Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Francuski trgovinski gigant se povlači iz Grčke

    Francuski trgovinski gigant „Carrefour“ prodaje svoj udeo u vodećem lancu supermarketa u Grčkoj zbog ekonomske neizvesnosti u toj zemlji.
     
    U saopštenju ove kompanije, objavljenom samo dva dana pre održavanja parlamentarnih izbora u Grčkoj na kojima bi moglo biti odlučeno o ostanku te države u zoni jedinstvene valute navodi se da će grčka grupacija „Marinopulos“ kupiti „Crrefour“ udeo u zajedničkom preduzeću ove dve kompanije „Carrefour Marinopulos“, prenela je francuska novinska agencija AFP.
     
    Supermarketi “ Carrefour Marinopulos “ su među najpopularnijim u Grčkoj, budući da imaju svoje ogranke u gotovo svim delovima glavnog grada, višemilionske Atine i drugim gradovima.Poslovanje u Grčkoj se, međutim, našlo pod pritiskom, jer je ta zemlja sada suočena sa petom godinom recesije zbog strogih vladinih mera kresanja troškova koje su drastično smanjile raspoloživi prihod Grka.
     
    U saopštenju kompanije se navodi da će grupacija „Carrefour“ po okončanju prodaje imati troškove od 220 miliona dolara po osnovu kredita.Kao rezultat dogovora, „Marinopulos“ grupacija će rukovoditi supermarketima koji se nalaze u vlaništvu ovog preduzeća u Grčkoj, Kipru i zemljama Balkana.
     
    Kompanija „Carrefour“ je ostvarila rast na tržištu Latinske Amerike, ali je pretprela velike gubitke na svom ključnom tržištu, u Evropi.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE