Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nokia: Moramo da preoblikujemo poslovni model

    Nokia je danas najavila da će do kraja 2013. godine ukinuti 10.000 radnih mesta.Planirano je zatvaranje fabrika u Nemačkoj i Kanadi,a biće otpuštanja i u Device&Services diviziji komapnije.
     
    U zvaničnom saopštenju iz Nokie kažu da iako planiraju da znatno smanje svoje operativne troškove, u fokusu će im ostati jedinstvenbo iskustvo koje nude njihovi telefoni.  Zbog toga, Nokia će investirati u proizvode koje čine Lumia smartfone drugačijim od ostalih, u lokacijske servise i trudiće se da unapredi svoju kompetetivnost i profitabilnost, kažu iz ove kompanije.
     
    Kako bi to postigla, kompanija će promeniti i svoj menadžerski tim, a na pozicije će doći pet novih potpredsednika i to u sekcijama – Operations, Mobile Phones, Sales&Marketing, Marketing i Communications. Tri od pet novih rukovodilaca Nokia timu će se pridružiti 1. jula.
     
    „Moramo preoblikovati naš poslovni model i osigurati da ćemo napraviti takvu strukturu koja može da podrži naše ambicije“, rekao je Stiven Elop, izvršni direktor kompanije Nokia. Ova kompanija je u prva tri meseca tekuće godine poslovala sa gubitkom od 929 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE