Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Flory“ započeo proizvodnju organske dečje hrane

    Kompanija za proizvodnju dečje hrane i konditorskih proizvoda „Flory“ iz Kruševca počela je proizvodnju organske dečje hrane za tržište Srbije, Evropske unije (EU) i Rusije, rekao je danas Tanjugu vlasnik kompanije Radoljub Milošević.


    Zdrava dečja hrana će se proizvoditi u pet različitih ukusa, kazao je Milošević dodajući da je trend korišćenja zdravih namirinica u porastu, te su samim tim i potrebe tržišta velike.
     
    Zbog skupljih sirovina, ovoj kompaniji su bila neophodna i veća sredstva za pokretanje organske proizvodnje, ali je i kvalitet krajnjeg proizvoda drugačiji.
     
    – Kupci će znati da kupuju proizvode bez hemikalija i teških metala što je veoma bitno za krajnje korisnike, a to su bebe starije od četiri meseca – rekao je Milošević.
     
    Za tržište Srbije, kompanija „Flory“ je do sada mesečno proizvodila oko devet tona dečje hrane i oko tri tone konditorskih proizvoda.
     
    Veći deo, odnosno 75% od ukupne proizvodnje plasira se na tržište EU, Turske, zemalja Bliskog i Dalekog istoka i bivših republika Sovjetskog saveza i Jugoslavije.
     
    – Od Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država uspeli smo da dobijemo dozvolu za ulazak na tamošnje tržište. Očekujemo da će se to veoma brzo desiti, budući da su sve proceduralne stvari pri kraju – kazao je Milošević.
     
    Prvi čovek „Flory“ je dodao da će, zbog proširenja tržišta, do kraja 2012. ova kompanija povećati proizvodnju za 60%.
     
    Ipak, zbog svakodnevne oscilacije kursa evra, privrednici prema Miloševiću imaju velike gubitke, zbog čega će, ukoliko ovakav trend bude nastavljen, biti neophodno povećanje cene krajnjih proizvoda.
     
    – Moraćemo da povećamo cene, konkurencija je to već uradila. Prema sadašnjoj računici minimalno povećanje bi iznosilo od deset do 15%. Ovaj procenat se odnosi na sadašnji trenutak jer je pitanje kakav će kurs evra biti narednih dana – rekao je Milošević i podsetio da ova kompanija uvozi 60% sirovina.
     
    Kompanija „Flory“ osnovana je 2002. i na tržištu se pojavila sa paletom od osam proizvoda koji su bili bazirani na voću i adaptiranom mleku po nemačkim recepturama.
     
    Sada se dečja hrana proizvodi u 34 različita ukusa, a za potrebe ruskog tržišta, ove godine je pokrenuta proizvodnja dečje hrane na bazi kozjeg mleka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE