Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Licitacija za prodaju nikšićke „Livnice“ 23. jula

    Stečajna uprava nikšićke „Livnice“ pozvala je zainteresovane da se do 18. jula prijave za učešće u javnom nadmetanju za prodaju celokupne imovine te kompanije, po početnoj ceni od 4,5 mil EUR.


    Pravo učešća na javnom nadmetanju, koje će biti organizovano 23. jula u upravnoj zgradi kompanije, imaju domaći i strani građani i preduzeća koji uplate depozit od 10% početne prodajne cene.

    Potencijalnim kupcima ponuđena je celokupna imovina odnosno zemljište, građevinski objekti, postrojenja i oprema, kao i 170 akcija u Prvoj banci Crne Gore.

    Iz stečajne uprave je objašnjeno da će ponuđača sa najvećom kupoprodajnom cenom Komisija za sprovođenje javnog nadmetanja proglasiti za najpovoljnijeg. Prednost će, kako je saopšteno, imati onaj koji uz najveću kupoprodajnu cenu ponudi i najpovoljniji investicioni program.

    Odluku će doneti stečajni upravnik najkasnije sedam dana od održavanja javnog nadmetanja, o čemu će u roku od deset dana obavestiti stečajnog sudiju i Odbor poverilaca.

    „Livnica“ je nekadašnji pogon nikšićke „Željezare“, koju je italijanski „Gati“ kupio 2004. godine, a zatvorio četiri godine kasnije zbog štrajka većine radnika.

    U „Livnicu“ je stečaj uveden krajem aprila, a potraživanja u ukupnom iznosu od 5,3 miliona prijavilo je 30 poverilaca.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE