Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Toščelik“ ulaže 35 miliona evra u železaru u Nikšiću

    Novi vlasnik nikšićke Železare, turska kompanija „Toščelik“, planira da za naredne tri godine uloži u fabriku 35 miliona evra, poveća zaposlenost radnika sa 308 na 550, a godišnju proizvodnju sa 120.000 tona na 400.000 tona i dostigne promet od 500 miliona evra.

    To je saopšteno na svečanosti koja je juče upriličena povodom zvaničnog preuzimanja kompanije.

    Proizvodnja u Železari, koja se sada zove „Toščelik Nikšić“, počeće od jula, a novi vlasnik planira da u najkraćem roku proizvode i isporuči Srbiji, Grčkoj, Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Rumuniji i Turskoj.

    „Kada završimo sa investicijama u fabriku proizvodnje šipki u Alžiru imaćemo u tri države 16 firmi tako da ćemo vršiti proizvodnju u svakom segmentu prerade čelika“, istakao je Fuat Tosiali, predsednik Upravnog odbora Tosiali Holdinga u čijem sastavu se nalazi „Toščelik“.

    Tosiali je rekao i da će prva njihova investicija biti posvećena zaštiti prirode pa će za tri meseca završiti sistem za otprašivanje koji Nikšićani decenijama sa nestrpljenjem očekuju.

    „Želimo da u Crnoj Gori ostvarimo proizvodnju koja ima visoku dodatu vrednost i verujem da ćemo u narednom periodu uraditi još investicija. Planiramo da izvoz naše fabrike bude jednak trenutnom ukupnom izvozu Crne Gore, a Nikšić za Toščelik predstavlja vrata ka Evropi. Verujemo da će naša investicija doprineti razvoju crnogorske ekonomije i putu ka evropskim integracijama“, kazao je Tosiali.

    On je zahvalio radnicima, stečajnom upravniku i Vladi Crne Gore na pomoći i obećao bolje dane za fabriku koja je nekada bila okosnica crnogorske industrije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE