Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Holanđani snimili dokumentarac o Exitu

    Poznati holandski magazin „DJ Broadcast“ snimio je seriju dokumentaraca koji se bave savremenom kulturom, a jedan film je posvećen novosadskom muzičkom festivalu „Exit“.

     
    Ekipa „Opslaan Als produkcije“ provela je dve sedmice u aprilu u Srbiji i napravila priču o organizaciji koja stoji iza „Exit“ festivala, saopštio je „Exit tim“.
     
    Prvi put organizatori festivala govore o svom radu u ovom dokumentarcu koji će biti prikazan na holandskoj nacionalnoj televiziji, kao i na nekoliko festivala dokumentarnih filmova širom sveta. Holandska filmska ekipa tvrdi da je bilo inspirativno i uzbudljivo provesti dve nedelje u Srbiji.
     
    „Smatrali smo da je važno da ispričamo priču ljudi iz ‘Exit’ tima, koji se i dan danas bore za ono u šta veruju. Među ovim ljudima shvatili smo koliko je važno ono što rade i bila nam je čast da ovim dokumentarnim filmom to i prikažemo. Takođe, bili smo šokirani što to niko pre nas nije uradio“, istakli su članovi ekipe.
     
    U saopštenju magazina povodom premijere filma navedeno je da „nastao 2000. godine, kao protest protiv (Slobodan) Miloševićevog režima, ovaj jedinstveni festival još uvek igra važnu ulogu u razvoju kulturnog života Srbije“.
     
    „Iako najveće muzičke zvezde svake godine zatresu (Petrovaradinsku) tvrđavu, festival nikad nije postao potpuno komercijalni događaj i još uvek je zasnovan na početnim idejama i uverenjima organizatora“, ocenili su autori filma.
     
    „DJ Broadcast“, koji obeležava 10 godina rada, sadrži magazin, internet magazin, radio stanicu i organizuje seriju kulturnih i muzičkih događaja u Holandiji. „Opslaan Als“ čine kreativni duo Sander Van Driel i Kevin Boitele. Od 2007. kreirali su veliki broj kratkih filmova, reklama i video klipova.
     
    Na Exitu, koji će se održati od 12. do 15. jula, drugog dana festivala „DJ Broadcast“ će biti domaćin na „Suba stejdžu“.
     
    Holanđani, uz Mađare, drže i rekord po broju posetilaca koji se očekuju ove godine u Novom Sadu.
     
    Organizatori očekuju i ove godine ljubitelje muzike iz 60-tak zemalja -SAD, Kanade, Brazila, Argentine, Meksika, Ekvadora, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana, Libana, Kine, Japana, Singapura… Od pre pet godina na „Exit“ dolaze i posetioci iz Južnoafričke Republike, a ove godine su ulaznice kupili i stanovnici afričkog kontinenta čak iz Zimbabvea.
     
    Na Exit-u i dalje boravi više od 500 Australijanaca, a ove godine beleži se rast broja prodatih ulaznica u Rusiji, Grčkoj i Ukrajini.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE