Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izborni materijal se premešta u magacin u Umci

    Izborni materijal sa parlamentarnih i predsedničkih izbora, koji se do sada čuvao u prostorijama Skupstine Srbije, biće premešten u magacinski prostor privrednog društva „Papir servis FHB“ u Umci, odlučila je večeras Republička izborna komisija (RIK).

    Kako je na sednici RIK-a rekao sekretar te komisije Veljko Odalović, izborni materijal, odnosno glasački listići, kontrolni listovi za proveru isrpavnosti glasačke kutije i potvrde o biračkom pravu za glasanje van biračkog mesta biće i u novom magacinskom prostoru pod punom merom zaštite.

    Reč je o materijalu sa parlamentarnih izbora i prvog i drugog kruga predsedničkih izbora, koji su održani 6. i 20. maja, a koji su od završetka izbora bili smešteni u prostorijama parlamenta u Ulici kralja Milana 14. Odalović je rekao da su prostorije Skupštine Srbije prepune materijala, imajući u vidu da su bili održani parlamentarni izbori i dva kruga predsedničkih izbora.

    Uslovi za smeštaj i čuvanje tog izbornog materijala biće obezbeđeni na način da ne bude dostupan neovlašćenim licima.
    Taj materijal se po zakonu čuva četiri godine, a po isteku roka za čuvanje sa materijalom se postupa u skladu sa propisima o kancelarijskom poslovanju organa državne uprave. Odluka RIK-a o premeštanju izbornog materijala biće dostavljena Arhivu Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE