Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Subotici završena rekonstrukcija parka „Dudova šuma“

    Završeni su radovi na rekonstrukciji jednog od najstarijih i najpopularnijih gradskih parkova u Subotici – „Dudove šume“, a završne radove danas su obišli pokrajinski i gradski zvaničnici.


    Direktor Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada“ Subotica Josip Kovač Striko rekao je da su radovi vredni oko 30 miliona dinara trajali su dva meseca, a u potpunosti je završena nova trim staza dugačka skoro jedan kilometar, zatim novi košarkaški teren, a postavljeno je i 13 novih fitnes sprava za vežbanje na otvorenom.
     
    Pored staza i sprava za vežbanje, izgrađeno je i malo veštačko jezero „za relaksaciju i opuštanje“.
    „Svi radovi završeni su na vreme i po planu. Preostalo je da se izgrade novi javni toaleti i česme, kao i uređenje centralnog šetališta kroz postavljanje novog asfalta ili popločavanje“, rekao je Striko.

    Izgradnju sportske infrastrukture finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa 10 miliona dinara.
    Kako je istakao pokrajinski sekretar Modest Dulić, „Dudova šuma“ je na ovaj način priključena spisku „velikog broja objekata koji su u prethodnim godinama adaptirani, sanirani ili izgrađeni“.

    „Generacije Subotičana prepoznaju Dudovu šumu kao oazu mira i rekreacije. Verujem da smo na ovaj način uticali na podizanje svesti o značaju rekreacije i fizičke aktivnosti i time dali doprinos stvaranju zdrave radno sposobne populacije“, rekao je Dulić.
     

    Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je ocenio da je rekonstrukcija rezultat „dobre koordinacije subotičkih i pokrajinskih institucija od početne ideje do realizacije“.

    „Ovaj prostor je dobio novi sadržaj u smislu sporta i rekreacije, ali i vizuelnog identiteta Dudove šume, gde će jezero biti centralno mesto okupljanja. Dudova šuma će, kao najstariji park, u jednom delu sačuvati mir i tišinu, a drugo deo će biti sportsko-rekreativni“, rekao je Vučinić.

    Član gradskog veća za sport i omladinu Nemanja Simović ocenio je da je trim staza, pored novosadske, jedinstvena u Vojvodini.

    Idejno rešenje osavremenjavanja i oplemenjivanja sadržaja u parku „Dudova šuma“ uradio je subotički Zavod za urbanizam, a projekat je bio poveren projektantskoj kući „Support“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE