Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Novi koncept uštede energije – Solarno plutajuće odmaralište

    Solarno plutajuće odmaralište je unikatni koncept građevine u kojoj su integrisani fotonaponski paneli, a koja je u isto vreme odmaralište, jahta i podmornica. Poseduje generatore električne energije koji stvaraju dovoljno struje i ne zagađuje okolinu.
     
    Odmaralište može iz luksuznih hotela da isplovi na pučinu mora, kako bi gosti mogli da posmatraju ribe i delfine iz kabine za posmatranje, koja se nalazi ispod morske površine.

    Ovakav projekat je dug 20 metara, a u njega može da stane i ugodno da se odmori šest posetilaca.

    Svako mini odmaralište ima veliku kuhinju, trpezariju, dnevni boravak i pilotsku kabinu. Odmarališta kombinuju pokretljivost jahte sa komforom luksuznih hotela. Povrh toga, plutajuća palata je zapravo modularni sistem koji se deli na mnogo manje komponente koje se mogu pomerati.

    Cena ovih odmarališta još nije određena, ali slični projekti dostižu cenu i do 123 miliona funti.

    Prema specifikacijama dizajna, krovna površina ovih novih odmarališta je prekrivena fotonaponskim panelima. U panelima se koristi boja koja upija sunčevu svetlost i pretvara je u električnu energiju koju koriste posetioci.

    Odmaralište je kreirao Mišel Puzolante a ideja je usmerena ka hotelima koji poseduju vlastite plaže, prenosi Daily Mail. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE