Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstavljen projekat autoputa Pojate-Preljina do Republike Srpske

    U Vrnjačkoj Banji u petak  je predstavljena projektna i planska dokumentacija za izgradnju deonice autoputa od Pojata do Preljine, duge oko 110 kilometara, koja treba da spoji koridore 10 i 11 sa Republikom Srpskom, izjavila je Tanjugu zamenik predsednika Srpskog društva za puteve Biljana Vuksanović.

    Sredstva za izgradnju te saobraćanjice nisu obezbeđena, a procenjena vrednost radova je oko 500 mil evra, rekla je Vuksanovićeva posle završetka 58. redovne skupštine Srpskog društva za puteve.

    Na stručnom skupu bilo je reči o planiranju buduće izgradnje autoputa 761, na deonici od Pojata do Preljine, odakle bi jedan krak bio produžen dalje do Republike Srpske. 

    Nesporno je da ovaj autoput ima punu opravdanost u saobraćajnom, ekonomskom, finansijskom, tržišnom smislu, ali i u strateškom, koji je neophodan da se uradi kao budući pravac za upotpunjavanje cele autoputske mreže u Republici Srbiji, ocenila je ona.

    U odgovoru na pitanje da li je zatvorena finansijska konstrukija za izgradnju te seobraćajne deonice, Vuksanović je rekla da, za sada, finansijska sredstva nisu obezbeđena.

    – U pitanju je deonica dužine od oko 110 kilometara, sa prosečno procenjenom investicionom vrednošću od oko 4,5 mil evra  po kilometru -kazala je ona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE