Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusija ostvarila rekordan izvoz suncokretovog ulja

    Rusija je u ovoj poljoprivrednoj sezoni ostvarila nov rekord u izvozu suncokretovog ulja sa isporukama od 1,066 miliona tona do kraja maja, izjavio je generalni direktor kompanije „ProZerno“ Vladimir Petričcenko.


    On je dodao da bi do kraja sezone, do 1. jula, izvoz mogao da se uveća na 1,5 miliona tona, pa čak i više, a da će značajno porasti i isporuke sojinog ulja, za 10.000 tona na 145.000. Rekordan izvoz ove vrste prehrambenih proizvoda Rusija je ostvarila 2008. godine.

    Ruski izvoz ulja repice, ove godine će kako prognozira „ProZerno“ biti više nego udvostručen, na 220.000 tona, što takođe predstavlja istorijiski maksimum.

    Najveći kupci ruskog biljnog ulja su Turska (36 procenata) i Egipat (23 procenta), objavljeno je na internet stranici „Finmarket.ru“.

    Rusija uvozni neznatne količine biljnog ulja, s tim što je karakterističan rast isporuka maslinovog ulja na rusko tržište.

    Ranije je objavljeno da je Rusija u 2011.-2012. poljoprivrednoj sezoni ostvarila rekordan izvoz žitarica od 25,7 miliona tona, od čega 20,4 miliona tona pšenice, 3,2 miliona tona ječma i 1,8 miliona tona kukuruza.

    U ovoj poljoprivrednoj sezoni Rusija bi mogla da se svrsta među tri vodeća svetska izvoznika pšenice. Američki izvoz pšenice biće na nivou od 27,5 miliona tona, a ruski 21,2 miliona tona, rekao je zamenik ministra za poljoprivredu Ilja Šestakov.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE