Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počelo „Veliko spremanje Srbije“ sa 290.000 volontera

    U Srbiji je jutros u devet časova počela akcija „Velikog spremanja Srbije“ u kojoj učestvuje 290.000 volontera, kao i mnoga javna i privatna preduzeća, nevladine organizacije i mediji.
     
    U svim gradovima i opštinama čistiće se kućna, školska dvorišta, parkovi, reke, odnositi smeće sa deponija, ali i mnoge druge lokacije koje građani žele da urede.
     
    Direktor akcije „Očistimo Srbiju“ Miloš Panjković rekao je Tanjugu da se očekuje da će broj ljudi učesnika biti veći budući da se nisu svi koji žele prijavili preko sajta www.ocistimosrbiju.rs ili putem telefona, već će samostalno izaći i čistiti lokacije u svom okruženju.
     
    Akcija se održava treći put na teritoriji cele Srbije, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, a obezbeđen je dovoljan broj kesa i rukavica i određene su lokacije koje će se čistiti.
     
    Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić pozvao je ranije građane da se u što većem broju prijave i učestvuju u akciji, navodeći da je akcija „Velikog spremanja“ najveća volonterska akcija u poslednjih 30 godina.


    Akcija je prvi put održana 2010. godine, kada je u njoj učestvovalo 200.000 građana, a lane skoro 300.000.
     
     
     
     
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE